Aan het begin van de zomer van 2015 lanceerde Addy zijn eerste interieurcollectie onder de naam ‘Home Couture Collection by Addy’ in het Miele Inspirience Centre. De collectie is verkrijgbaar bij door Addy geselecteerde woonwinkels: De Donjon (Eindhoven), Eijerkamp (Veenendaal/Zutphen), Van Til Interieur (Alkmaar), Vesta Woonforum (Groningen) en Weyts Interieuradviseurs (Poortvliet).

Als couturier staat Addy onder andere bekend om de exclusieve stoffen die hij gebruikt voor zowel zijn ready-to-wear als couturecollecties. Die keuze voor luxueuze stoffen zien we ook terug komen in zijn interieurontwerpen. De modecreaties van de ontwerper zijn duidelijk de basis voor zijn interieurcollectie. Addy ziet de bank als catwalk en de kussens als creaties. “Mijn inspiratie voor deze allereerste interieurcollectie is Venetië. De slingerende straatjes en eeuwenoude gebouwen die weerspiegelen in het water geven de stad een unieke sfeer. Daarnaast wilde ik een collectie met koninklijke allure ontwerpen, dit is bijvoorbeeld zichtbaar bij de eetstoelen met een hoge rugleuning, deze ogen én zitten als kleine tronen”, aldus Addy.

De uitgebreide collectie bestaat uit diverse woonaccessoires zoals een set kussens inclusief een shawl van Addy (vanaf €289), verschillende banken (vanaf € 3995), een fauteuil (€ 1395), stoelen, eettafel en handgetufte tapijten in de bekende dessins van Addy’s couturejurken.
De ontwerper had al langer de wens om ook interieurobjecten te ontwerpen en is trots dat hij zijn merk nu heeft kunnen uitbreiden met een volwaardige interieurcollectie.

©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE