Addy showt The New Romantics op Alta Moda in Rome

Addy van den Krommenacker toonde zondagavond zijn nieuwste couturecollectie in Rome tijdens Alta Roma Fashion Week. Het Italiaanse publiek was lovend over de nieuwe collectie van Addy, die de naam ‘I Nuovo Romantici’ draagt, ‘The New Romantics’.

Groot applaus kregen Addy’s red carpet dresses, waarmee menig ster zal schitteren op de rode lopers van komend seizoen. Addy sloot zijn show af met een spectaculaire roze waterpailletjapon. Addy: “Met iedere collectie zoek je als ontwerper naar een nieuwe uitdaging en wil je je eigen grenzen verleggen. Met deze collectie vond ik het fijn om te experimenteren met nieuwe materialen en nieuwe vormen. Het gebruiken van innovatieve, nieuwe materialen, in combinatie met de romantische, nostalgische look, bezorgde mij veel creatieve inspiratie.” 

The New Romantics
De couturier raakte geïnspireerd door de mode van het begin van de vorige eeuw. Dat komt tot uiting door de hooggesloten jurken, met strikken en pofmouwen, die door de uitvoering in zijde organza en speciale brokaatstoffen een nieuwe, moderne twist aan deze romantische look geven. Door het verwerken van veren en door de rijke borduursels met paarlen en geappliqueerde details zijn creaties ontstaan met een koninklijke uitstraling. In navolging van de wereldwijd succesvolle Jheronimus Bosch-collectie met bijbehorende print, raakte Addy geïnspireerd door kunst door de Rococo-stijl. Romantische en mystieke werken uit de achttiende eeuw hebben geleid tot een nieuwe print, die Addy op verschillende wijzen heeft verwerkt. Zo krijgt deze op nieuwe brokaatmaterialen een spannend, beeldend effect. In Addy’s I Nuovo Romatici kunnen natuurlijk niet de vederlichte chiffonjurken ontbreken, net als zijdebrokaat en organza, maar daarnaast heeft de ontwerper ook gekozen voor variaties als devoré organza en organza fil coupé, met details die een lust voor het oog zijn.

Addy’s Sprookjeswereld
Aan het eind van de show werd Addy extra in het zonnetje gezet. Hij werd geloofd om zijn tijdloze ontwerpen en het gebruik van de prachtige materialen, die veelal uit Italië afkomstig zijn. “Bedankt dat je ons hebt meegenomen van jouw sprookjesachtige wereld, we hebben ervan genoten!” Van de bekende tv-presentator en journalist Nino Graziana Luca kreeg Addy van den Krommenacker een prijs voor zijn bijdragen op Alta Moda Fashion Week in de afgelopen tien jaar. In 2007 toonde de Nederlandse couturier voor het eerst zijn collectie in het buitenland op deze prestigieuze modeweek. Alta Roma Fashion Week is de plek waar Italiaanse couturiers elk seizoen hun collectie tonen. Addy’s show maakte onderdeel uit van World of Fashion, het moment waarop internationale ontwerpers hun collectie mogen tonen. Onder de aanwezigen waren onder anderen Dimitry Huffnagel, commercieel directeur van Air France-KLM Italia en diverse diplomaten die in Rome zijn gestationeerd. Namens Joep Wijnands, de Nederlandse ambassadeur te Rome, sprak Chris Schoenmakers warme woorden over Addy's bijdrage aan de band tussen Nederland en Italië.

©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE