v.l.n.r. Prins Jaime en prinses Viktória de Bourbon de Parme, Addy van den Krommenacker, Carmen en Joep Wijnands (ambassadeur van Nederland te Rome)

Op de catwalk van Amsterdam Rai toonde Addy van den Krommenacker op 10 december zijn couturecollectie 2018 – The Red Collection – en de nieuwe ready-to-wearlijn. Dit keer liet Addy zich inspireren door de flamboyante clubs in Berlijn in de dertiger jaren.

Met kleuren als bordeaux, rood, burgundy, zwart en zilver ademt de collectie jugenstil en een sfeer à la ‘Cabaret’. De creaties zijn rijkelijk geborduurd met glanzende applicaties en stenen. Lichte brokaatzijde wordt gecombineerd met geappliqueerde organza. Addy: ‘Voor mij is het intussen traditie, de jaarlijkse show tijdens Masters of LXRY. Het is bijzonder omdat mijn kleding hiermee zichtbaar én toegankelijk wordt voor een groot publiek. Want de ready-to-wearcollectie kan er ook gekocht worden in de stand.’ Daarbij zijn twee nieuwe prints toegevoegd aan de succesvolle Bosch by Addy-lijn, waarbij thuisstad ’s-Hertogenbosch voor de inspiratie zorgde. Addy’s geliefde Italië – zijn tweede thuisland – leverde een nieuwe, romantische print op, onder de naam ‘Angels’. Bij de Padded Collection zijn ecru, zwart en roze de hoofdtonen.

Models in Paris

Ditmaal was Silke Hajunga (foto links) uitgenodigd als gastmodel, bekend van onder meer Models in Paris. Ze maakt internationaal furore in shows in Milaan, New York, Londen en Parijs, en staat voor de camera voor internationale bladen als Vogue en Harper’s Bazar. 'Prachtig, ik vind het altijd een eer om in haute couture te lopen, zeker in een jurk van Addy van den Krommenacker', aldus Hajunga. 'Mijn moeder had het altijd over de jurken van Addy, die was nu helemaal hoteldebotel.'

Foto's: Sydney Korsse

Foto: Sydney Korsse
©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE