In de zalen van het Singer Museum in Laren, temidden van de beste werken van Leo Gestel, presenteerde Addy op 24 januari 2015 zijn Fall/Winter 2015 collectie. Gepaard met de opening ging een unieke popup-tentoonstelling van de couturier.

De acht zalen van het Singer waren zaterdag 24 januari het decor van wederom een uiterst romantische show van Addy van den Krommenacker. Voor deze collectie zijn sieraden gebruikt van Odette Steendijk, verwerkt in een twintigtal creaties van Addy. Na afloop van de show werd het parfum van Addy “Red Carpet” tijdens een finale met alle modellen nog een keer aan alle gasten gepresenteerd. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere Anouk Smulders, Willeke Alberti, Ruth Jacott en Sandra Reemer.

Ready-to-wear Fall / Winter 2015: London revisited collection by Addy
Naast zijn couture lijn presenteerde Addy ook zijn nieuwe ready-to-wear Fall/Winter 2015 collectie; London revisited-lijn, die synoniem staat voor luxe en comfort. Addy heeft zich laten inspireren door de Swinging Sixties, met als resultaat een collectie die is opgebouwd uit vier thema’s; London Black & White, Biba, Parigi en Macculato.

Klassieke materialen en weefsels
Het “London Black& White” thema geeft vooral een adjectief ‘Courrèges-sixties’ gevoel. In dit thema zien we mooie klassieke materialen en weefsels zoals wollen crêpes, comfortabele stretch tweed, visgraat en Prince de Galles. Verder spelen kant en kantapplicaties een grote rol binnen dit thema in de collectie.
Bij het paarsblauwe “Biba” thema staan romantisch kant en bloemenprints centraal. Voile kaftanblouses en zwierige jurkjes kenmerken deze lijn.

Filmdiva's
Het “Parigi” thema bestaat uit prachtige luxe, bronzen lurex tweeds gecombineerd met kant en chiffon. Dit derde thema ademt de sfeer van de fameuze Parijse ‘La Coupole’ in de zestiger jaren. Bij het vierde thema, “Macculato”, gebruikt Addy de mooie klassieke ocelot-print, geïnspireerd op de bekende filmdiva’s uit de zestiger jaren.

Het is inmiddels gewoonte bij de shows van Addy, maar de prachtige bloemencreaties van LM Flower Fashion blijven een unieke toevoeging aan deze beleving. Het haar van de 25 modellen werd verzorgd door het vaste L’ANZA team en de make-up door PUPA Milano. Addy heeft zich voor enkele creaties uit zijn collectie laten inspireren door het werk van Leo Gestel. De catering werd verzorgd door chefkok Jeroen Robberegt van Miele in samenwerking met Scavi&Rai Prosecco. Scavi & Ray prosecco staat bekend om de fruitige en frisse afdronk, gemaakt van de eersteklas wijnranken uit de Veneto streek.

©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE