Addy van den Krommenacker klaar voor nieuwe start

Foto: Addy van den Krommenacker in zijn winkel aan de Verwersstraat. Beeld: René van der Hulst.

Maandagochtend heeft Addy van den Krommenacker met de curator een akkoord bereikt voor een doorstart, waarmee hij aan een nieuwe toekomst kan bouwen. Daardoor heeft hij weer de beschikking gekregen over zijn unieke en geliefde creaties. “Ik ben heel erg blij, emotioneel en vooral opgelucht dat ik door kan. Dat nieuws heeft me een ontzettende boost gegeven: alsof mijn kinderen bij me zijn teruggekeerd.” Naast de hulp van zijn familie, vrienden en bevriende relaties is er iemand die Van den Krommenacker in het bijzonder wil bedanken. “Yves Gijrath van Masters of LXRY heeft me altijd gesteund en deed me het aanbod om zondag twee grote shows in de Amsterdam RAI te geven. Hopelijk is dit een voorbode op mijn 20-jarig couture-jubileum, waarin ik alvast highlights uit mijn carrière kan laten zien. Ik zal ook vanaf donderdag vijf dagen op Masters of LXRY aanwezig zijn om de mooiste stukken uit de laatste collecties te verkopen, om mijn nieuwe start écht mogelijk te kunnen maken.”

Winkels definitief gesloten
De komende tijd zal Addy van den Krommenacker zich gaan bezighouden met het vormgeven van zijn nieuwe toekomst. “Eén ding is zeker: ik ga me concentreren op creëren en ontwerpen, want een leven zónder mijn creaties kan ik me niet indenken. Ik kan niet wachten op de volgende ontwerpen van mijn hand!” Duidelijk is wel dat de winkels in ’s-Hertogenbosch definitief zullen sluiten. “Mijn winkels groeiden me boven het hoofd en mensen zijn anno nu moeilijk naar stenen winkels te krijgen. Hoe ik mijn toekomst vorm ga geven, wordt hopelijk snel bekend.” De curator, Daan Schalken, noemt het “hectische weken” waarbij verschillende scenario’s op tafel lagen. “Uiteindelijk ligt er nu een deal waar alle betrokkenen tevreden mee kunnen zijn”, aldus de curator. “Met deze uitkomst is het maximale resultaat behaald.”

Aanvragen en ideeën
De afgelopen periode heeft Addy als heel bijzonder en intens ervaren. Zonder zijn winkels, zonder klanten voor wie hij kon ontwerpen, heeft hij veel kunnen nadenken. “Maar ik heb vooral ook heel veel steun gekregen. Ontelbaar veel lieve berichten, waardoor ik erg ontroerd ben en ook de kracht kreeg om door te gaan. En er komen aanvragen en ideeën binnen. Of ik gevraagd word voor het Songfestival? Dat zou natuurlijk een cadeau zijn! Chantal Janzen heeft natuurlijk vaak mijn ontwerpen gedragen en ik heb haar trouwjurk ontworpen. Maar mijn devies is: ‘Het komt zoals het komt!’ Laat ik me nu eerst maar concentreren op de show op Masters of LXRY. Dat is al héél snel, dus dat is ontzettend spannend!”

©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE