Addy showt Out of Africa op Romeinse modeweek

Op zondag 27 januari toonde Addy van den Krommenacker zijn nieuwste couturecollectie tijdens de Italiaanse modeweek AltaRoma. Dat deed hij in het feeërieke Palazzo Brancaccio in Rome tijdens de 21ste editie van World of Fashion. 

De collectie met haute couture en ready-to-wear ademt safari, luipaard, wilde Afrikaanse bloemen en modische prints, gecombineerd met de vrouwelijkheid en rijke stoffen die iedereen van Addy kent. De door Addy ontwikkelde prints zijn in de afgelopen jaren een succesvol onderdeel geworden van de collectie, voor een groot publiek beschikbaar in de ready-to-wear. De inspiratie voor de collectie haalde Addy als vanzelfsprekend uit Afrika: enerzijds een emotionele reis voor het Liliane Fonds in de voetsporen van zijn overleden vriendin Sandra Reemer naar Oeganda, anderzijds de verhalen van Youlty, een jongen die vanuit Gambia vluchtte en onder erbarmelijke omstandigheden in Italië terecht kwam en tegenwoordig voor Addy werkt.  Na de show kreeg Addy de ‘World of Fashion Award’ uit handen van plaatsvervangend ambassadeur Dewi van de Weerd en de ambassadeur van Koeweit, sjeik Ali Khaled al Sabah, omdat in dat land binnenkort een nieuwe salon van de couturier wordt geopend.      


Tijdens de show waren tal van prominente (Italiaanse) gasten, onder wie Dewi van de Weerd, de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Italië, Bernadette Klösch, gevolmachtigd minister van de ambassade van Oostenrijk, Dagmar Schmidt Tartagli (minister van de Ambassade van Zwitserland in Italië), sjeik Ali Khaled al Sabah (ambassadeur van Koeweit), prins Faisal bin Sattam bin Abdulaziz Al Saud, (ambassadeur van Saoedi-Arabië), Miriam Galanti, Michelle Carpente, Erika Marconi, de acteurs Raffaello Balzo, Andrea Vico, prinses Maria Pia Ruspoli, mode-blogger Camilla Sentuti, prins Guglielmo Marconi Giovanelli, Fanny Cadeo, ontwerper Anton Giulio Grande, prinses Irma Capece Minutolo, en vele anderen.  

©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE