v.l.n.r. Prins Jaime en prinses Viktória de Bourbon de Parme, Addy van den Krommenacker, Carmen en Joep Wijnands (ambassadeur van Nederland te Rome)

Addy van den Krommenacker presenteerde op 9 juli zijn najaarscollectie 2016/2017 Bosch by Addy in Rome. Een enthousiast publiek, bestaande uit meer dan 350 gasten, kwam daarvoor naar de tuin van de residentie van de Nederlandse ambassadeur. De show was in het kader van de Alta Roma Couture Fashionweek.

Niet alleen modejournalisten van over de hele wereld, maar ook prominente gasten bezochten het evenement. Onder andere Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Jaime en Prinses Viktória de Bourbon de Parme gaven acte de présence. “Heel veelzijdig en kleurrijk,” noemt de Prins de nieuwe collectie. “Het past heel goed bij het zomerse klimaat van Italië. We mogen trots zijn op zo’n vakman.” Zijn echtgenote droeg voor de gelegenheid een zachtgele creatie van Addy’s hand. Daarnaast waren er vele ambassadeurs die in Rome zijn gestationeerd, de diplomatiek adviseur van de Italiaanse president en balletdanser Giuseppe Picone, die ook in het Nationale Ballet in Nederland heeft gedanst. Ook actrice Gigi Ravelli was erbij.

Addy toonde in 2009 voor het eerst zijn collectie tijdens de ‘Alta Roma’ voor een internationaal publiek en heeft goede herinneringen aan deze fashionweek. De directrice van Alta Roma Fashionweek was blij dat Addy voor de vierde keer zijn collectie toonde op de Romaanse catwalk. Na New York , Lugano en Sint-Petersburg kon daardoor ook de Italiaanse pers kennismaken met de bijzonder Bosch by Addy-collectie. Onder meer Vogue en Harper’s Bazaar reageerden zeer positief op deze collectie, die geïnspireerd is op het drieluik de Tuin der lusten. Zijn thuisstad ’s-Hertogenbosch had in maart natuurlijk de primeur voor de voorjaarscollectie van Bosch by Addy en is nu uitgebreid met een wintercollectie, gecompleteerd met sieraden van Rocks On a Rope.

Van den Krommenacker: “Ik ben de Tuin der lusten compleet gaan ontleden en heb mijn best gedaan om er verschillende, nieuwe kunstwerken van te maken. Zo zijn ze bijvoorbeeld afgebeeld op een brokaatzijde met laklaag nu tot leven gekomen als een wandelend schilderij.” Joep Wijnands, de Nederlands ambassadeur in Italië: “De tuin van de residentie is omgevormd naar de Tuin der Lusten, Il Giardino delle delizie, het bekendste werk van Jheronimus Bosch, om de prachtige collectie van Addy hier te kunnen presenteren. Addy is het levende bewijs dat de Nederlandse fashionwereld booming is en dat die ook in een land als dit stevig voet aan de grond heeft gekregen. Zijn band met Italië is bijzonder; met een evenement als dit hopen we dat het een verdere bijdrage kan leveren aan de promotie van Nederlandse haute couture en Dutch design in zo’n belangrijk modeland.”
©2016 | ADDY VAN DEN KROMMENACKER
DESIGN | SCHUTDESIGNS IN BLOCKWISE